news:

cover page: Belfry of Bruges

news: Once you have traveled, the voyage never ends, Pat Conroy


19 Νοε 2017

Leipzig, Conf & Porsche

Η Λειψία είναι μια κοσμοπολίτικη πόλη του ομοσπονδιακού κράτους της Σαξονίας της Γερμανίας. Βρίσκεται περίπου 160 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Βερολίνου στη συμβολή των ποταμών White Elster, Pleisse και Parthe στο νότιο άκρο της Βόρειας Γερμανίας και αξίζει να την επισκεφτείτε.


Η Λειψία υπήρξε εμπορική πόλη από την εποχή της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και βρισκόταν στη συμβολή των Via Regia και Via Imperii, δηλαδή σημαντικών μεσαιωνικών εμπορικών δρόμων. Ήταν, και σήμερα είναι, ένα από τα σημαντικότερα ευρωπαϊκά κέντρα πολιτισμού σε τομείς όπως η μουσική και η ζωγραφική. Στα τέλη του Β' παγκοσμίου πολέμου ισοπεδώθηκε σχεδόν πλήρως.
Το να επισκεφτείς τη Λειψία είναι τόσο σημαντικό όσο και η Ακρόπολη, σε άλλη διάσταση ασφαλώς. Θεωρείται περιοχή έντονης ερευνητικής δραστηριότητας (κάποιοι μιλάνε για τη silicon valley της Ευρώπης) όσο και ότι η Porsche έχει ένα απο τα μεγαλύτερα εργοστάσιά της. Σκοπός του ταξιδιού ήταν ένα συνεδριο και ασφαλώς να επιλέξουμε το νέο μας αμάξι.. τι άλλο, μία Porsche!

Συνάντηση με ένα μεγαθήριο στο αεροδρόμιο

Το Τραμ είναι σύμβολο στην πόλη, που μετά το Β' παγκόσμιο πόλεμο είχε διαφορετική όψη.









IC Conference





Επίσκεψη στο Εργοστάσιο της Porsche (no comments)
δεν μας επέτρεψαν φωτογραφίες μέσα στο εργοστασιο





με το boss (αριστερά) της Porsche
πίνοντας το καφέ σου στην καφετέρια της Porsche

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου