news:

cover page: Belfry of Bruges

news: Once you have traveled, the voyage never ends, Pat Conroy


19 Νοε 2017

Zurich

Ζυρίχη, εδώ κτυπά ο παλμός όλου του "πλούσιου" κόσμου! Είναι ο κόμβος των πάντων, οικονομικών, συνεδριακών, τουριστικών, θρησκευτικών, επιστημονικών, ερευνητικών κοκ εκδηλώσεων. Αν και δεν το δείχνει (όπως το Παρίσι ή το Λονδίνο) η Ζυρίχη είναι το σημείο που συναντούνται πολιτισμικοί κόσμοι, αλλά και απλοί τουρίστες.. όπως εμείς (ναι αλήθεια λέμε). Είναι πρωτεύουσα του ομώνυμου καντονίου, ίσως του πιό πλούσιο παγκοσμίως.

Η Ζυρίχη ιδρύθηκε από τους Ρωμαίους, οι οποίοι το 15 π.Χ. τη ονόμασαν Turicum. Ωστόσο, βρέθηκαν πρώιμοι οικισμοί που χρονολογούνται πριν από 6500 χρόνια. ">Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, η Ζυρίχη απέκτησε το ανεξάρτητο και προνομιακό καθεστώς της αυτοκρατορικής αμεσότητας και, το 1519, έγινε πρωταρχικό κέντρο της προτεσταντικής μεταρρύθμισης στην Ευρώπη υπό την ηγεσία του Huldrych Zwingli.

Η επίσημη γλώσσα της Ζυρίχης είναι Γερμανική, αλλά η κύρια ομιλούμενη γλώσσα είναι η τοπική παραλλαγή της διαλεκτικής που την ονομάζουν Schwitzerduitsch. Είναι γεμάτοι απο μουσεία και γκαλερί τέχνης, όπως το Ελβετικό Εθνικό Μουσείο και το Kunsthaus, ενώ το Schauspielhaus Zürich είναι ένα από τα σημαντικότερα θέατρα του γερμανόφωνου κόσμου. 

Τα περισσότερα ερευνητικά και αναπτυξιακά κέντρα της Ελβετίας  και όχι μόνο (IBM, Google και άλλοι αμερικανοί κολοσσοί) επικεντρώνονται στη Ζυρίχη (κυρίως γύρω απο το φημισμένο Πολυτεχνείο ΕΤΗ), ενώ οι χαμηλοί φορολογικοί συντελεστές προσελκύουν υπερπόντιες επιχειρήσεις για να εγκαταστήσουν την έδρα τους εκεί.

Σε θέματα "Ποιότητας Ζωής", πολλοί διεθνείς οργανισμοί καταττάσσουν τη Ζυρίχη στις πρώτες θέσεις των καταλόγων τους,. Σε παγκόσμια κατάταξη της οικονομικής ευτυχίας, του Economist Intelligence Unit, θεωρεί τη Ζυρίχη μια από τις δέκα πιο δημοφιλείς πόλεις στον κόσμο.Συμπέρασμα, ακόμη και με μικρό πορτοφόλι κάντε μια επίσκεψη!! 






Είσοδος στην παλιά πόλη...
ποταμός Limmat
Paradeplatz... εδω είναι το κέντρο του παγκόσμιου χρηματοοικονομικού συστήματος



στα στενά της παλιάς πόλης....
.. με απίθανα μικρομάγαζα....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου