news:

cover page: Belfry of Bruges

news: Once you have traveled, the voyage never ends, Pat Conroy


23 Δεκ 2018

Munich

Έναν Απρίλη στη ζωή μου πρωτοανέβηκα στο Ακρόπολις Εξπρές με προορισμό το Μόναχο. Ήταν ένα ταξίδι που δεν κράτησε 36 ώρες, αλλά μια ολόκληρη ζωή.... Ήταν μια διαδρομή όχι μόνο με εναλλαγές τοπίου, αλλά και με ένα εσωτερικό κάλεσμα για το τί θα επακολουθούσε χρόνια αργότερα. Δεν ήταν μια εμπειρία ζωής, αλλά συνέχιση των εμπειριών, που με είχαν "ζώσει" ήδη απο μικρή ηλικία. Τότε που ταξίδευα στον κόσμο, ενώ άλλοι συνομήλικοί μου δεν γνωριζαν τη διπλανή πόλη. Απο το παράθυρο του τρένου έβλεπα τα αλπικά λειβάδια και κάποιος νοερά μου χαμογελούσε και μου έλεγε ότι, όλα αυτά θα τα διαβώ ...όταν μεγαλώσω!!!! 

Marienplatz by night
Xmas days


Στο Μόναχο έφτασα το απόγευμα και περίμενα το βραδινό τρένο για βόρειο Γερμανία. Το μόνο που θυμάμαι, από το σταθμό του Μονάχου, ήταν ένας τεράστιος χώρος (απέναντι από τη γραμμή 11 που σταματούσαν τα ελληνικά τρένα). Είχε ψηλό ταβάνι και το χρησιμοποιούσαν για εστιατόριο. Σήμερα, όλα έχουν αλλάξει. Το Μόναχο είναι μια αγαπημένη πόλη, την επισκέπτομαι πολύ συχνά και πάντα σταματώ στα πολύχρωμα bistro του σταθμού για ένα λουκάνικο και μια μπύρα στα όρθια. 

St Peters Kirche near Viktuallenmarkt
Frauenkirche

Maroni und Rotwein
Arcadia galeria


Υπάρχουν πολλές ιστορίες για Gastarbeiters, θλιβερές με έντονη τη νοσταλγία για την πατρίδα. Οι περισσότερες καταλήγουν στο αδιέξοδο. Και πού αλλού να πάω απαντούν οι περισσότεροι και συνεχίζουν τη θλίψη.. Βεβαίως αυτά συνέβησαν σε παλαιότερες γενιές... σήμερα τα ελληνόπουλα της Γερμανίας αδιαφορούν για τη μητέρα πατρίδα των γονέων τους, και την σκέπτονται μόνο στις διακοπές.


Olympiaturm
towards south to the alps

Muller's Volksbad
Mariannenkirche near Deutsches Museaum

Isar river near Englisches Garden
Englisches Garten
Maximilianeum
Maximilianbruecke


Οι γονείς μου ήταν εργάτες στις φάμπρικες, ενώ εμείς σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε τη πορεία μας στη Γερμανία ως πολίτες της.... είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και συνεχίζω τη δουλειά μου εδώ.... έχω δουλειά, καλό εισόδημα, ζω αξιοπρεπώς... νιώθω τη Γερμανία δεύτερη πατρίδα, που με επανέφερε στη ζωή, τώρα μπορώ να βλέπω μέλλον... είναι κάποιες αισιόδοξες πλευρές των ελλήνων της Γερμανίας.

Η Γερμανία είναι ένα κράτος δικαίου και σεβασμού, που το αντιλαμβάνεσαι αμέσως όταν επικοινωνείς με έναν υπάλληλο που σε εξυπηρετεί. Θεωρείται αδιανόητο να μην εφαρμοστεί ο νόμος, οι πολίτες είναι νομοταγείς και οι μετανάστες μπαίνουν στο ίδιο πνεύμα, διαφορετικά δεν μπορούν να επιβιώσουν. Είναι κράτος πρόνοιας με πολλές παροχές ως προς την οικογένεια και τα παιδιά και χωρίς φακελάκι στο γιατρό. 


Hochbrauhaus
Platzl

Asamkirche
Η Asamkirche είναι γνωστή ως St.-Johann-Nepomuk-Kirche και πήρε το όνομά της απο τους αδελφούς Asam, τους γνωστότερους αρχιτέκτονες και καλλιτέχνες της εποχής του Μπαρόκ, που την κατασκεύασαν και τη διακόσμησαν. Πρόκειται για ένα από τα εντυπωσιακότερα δείγματα της αρχιτεκτονικής του Barock σε ολόκληρη την Ευρώπη. Οι πληθωρικές αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες, οι γύψινες διακοσμήσεις, οι τοιχογραφίες και τα παιχνίδια φωτός και σκιάς συνδυάζονται ώστε να δημιουργούν τη ψευδαίσθηση ενός ρυθμικού κυματισμού. Η εκκλησία χτίστηκε την περίοδο 1733-1746.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου