9 Ιουλ 2016

Ελβετικές περιηγήσεις (swiss travel by train)

Ακολουθώντας στην ορεινή διαδρομή των ελβετικών άλπεων τον ατμήλατο Furka Bergstrecke με επίσκεψη στον παγετώνα Rhonegletscher και με πεζοπορία σε υψόμετρο 2000μ.

Φωτογραφίζοντας τον οδοντωτό σιδηρόδρομο Matterhorn-Gottard Bahn μεταξύ Disentis-Oberalp-Andermatt.

Το Glacier Express (ή το Express των παγετώνων) διαθέτει πανοραμικά παράθυρα, καθώς η διαδρομή από το Zermat μέχρι το St. Moritz προσφέρει καταπληκτική θέα σε όμορφα τοπία με υψόμετρο στα 2.000 μέτρα, σε μια διαδρομή 290 χιλιομέτρων που διασχίζει 291 γέφυρες και 91 τούνελ. Εδώ, βλεπετε το Εξπρες στην περιοχή Disentis στην περιοχή Oberalp.

Περιμένοντας το επόμενο τρένο στο Creux des Biches, στο καντόνι Jura της Ελβετίας.

Swiss cab view (Begrun-Preda by RhB) 
travelling with Bernina Bahn   
Zurich Station
trains on the top of Europe
UNESCO swiss trains
Zermatt
Titlis and Pilatus
Interlaken
St. Gottardo 

 
Photogallery in Interlaken  see photos by scrolling
trains to Schynige Platte, Jungfraujoch, Lauterbrunnen and Schilthorn (Lift)

Glacier Express.. το τρενο που διασχίζει την Ελβετία, περνα μέσα απο τι άλπεις, τους παγετωνες αλλά και τα αλπικά λειβαδια. Ξεκινα απο το St.Moritz και φτανει στο Zermatt. Ό,τι βλέπουμε ειναι μόνο ένα τμήμα της διαδρομής (Bernina express).

Η μεγαλύτερη σήραγγα στον κόσμο, η οποία φιλοδοξεί να δημιουργήσει νέο άξονα σιδηροδρομικών μεταφορών δόθηκε το Δεκέμβριο του 2016 στην κυκλοφορία στην Ελβετία. Η σήραγγα μεταξύ των πόλεων Ζυρίχη και Λουγκάνο, έχει μήκος 57 χιλιομέτρων και διασχίζει το βουνό Σεν Γκοτάρ στις Άλπεις.
 Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου