news:

cover page: Belfry of Bruges

news: Once you have traveled, the voyage never ends, Pat Conroy


9 Μαρ 2020

Salzburg Hbf

Eίναι ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός στο Σάλτσμπουργκ στην Αυστρία. Για μεγάλο χρονικό διάστημα, υπήρξε σταθμός συνοριακών σταθμών στα αυστριακά σύνορα με τη Γερμανία και εξυπηρετούσε τότε όσο και σήμερα τους Αυστριακούς Ομοσπονδιακούς Σιδηροδρόμους (ÖBB) και την Deutsche Bahn AG.

Μέχρι το 1957, υπήρξε σιδηροδρομικός κόμβος με το Salzkammergut-Lokalbahn, κοινώς γνωστό ως Ischlerbahn, στο Mondsee και το Bad Ischl.

Το 1860, το Σάλτσμπουργκ συνδέθηκε με το διεθνές σιδηροδρομικό δίκτυο της Ευρώπης, δηλαδή με το βαυαρικό σιδηρόδρομο Maximilian από Μόναχο μέσω του Rosenheim αφενός και με το εσωτερικό δίκτυο της Αυστρίας-Ουγγαρίας προς τη Βιέννη.

Η μεγάλη ανακαίνιση έγινε μετά το 1900, όπου μέρος του σταθμού ξαναχτίστηκε. Διέθετε  τερματικές διαδρομές, για την αυστριακή ενδοχώρα.

Μετά την κατασκευή νέων σιδηροδρομικών συνδέσεων προς Tauern στο Villach και την Τεργέστη το 1909, ο σιδηροδρομικός σταθμός αυξήθηκε σημαντικά ως συγκοινωνιακός κόμβος. Το 1944 και το 1945, τα τελευταία χρόνια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, ο σταθμός και το δίκτυό του ήταν ο στόχος πολλών βομβιστικών επιδρομών από αμερικανικά αεροσκάφη. Αυτές οι επιδρομές κατέστρεψαν εν μέρει το σταθμό στο σύνολό του. 

Από το 1996, το Salzburger Lokalbahn είχε το τερματικό σταθμό του υπόγεια κάτω από το Südtiroler Platz. Με τη δημιουργία και την επέκταση του συστήματος S-Bahn στο οικισμό του Σάλτσμπουργκ, η σημασία του σταθμού αυξήθηκε και πάλι.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου