news:

cover page: Belfry of Bruges

news: Once you have traveled, the voyage never ends, Pat Conroy


10 Οκτ 2019

Oktoberfest

Το Oktoberfest είναι ένα μεγαλο πανηγύρι μπύρας που λαμβάνει χώρα στο Μόναχο κάθε χρόνο την τελευταια εβδομάδα του Σεπτεμβρίου και διαρκεί δύο εβδομάδες. Καθιερώθηκε το 1810 απο το Λουδοβίκο Α' και εξακολουθεί να εορτάζεται αν και ο Λουδοβίκος έχει πεθάνει προ πολλού.

Ο Λουδοβίκος Α' (1786-1868) παντρεύτηκε την καλή του, τη γνωστή πριγκίπισσα Θηρεσία τον Οκτώβριο 1810. Όλοι κλήθηκαν να παραστούν στις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στους αγρούς και τα χωράφια που ονομάστηκαν σε Theresienwiese (λιβάδια της Θηρεσίας) προς τιμήν της πριγκίπισσας και από τότε έχουν κρατήσει αυτό το όνομα.

Είναι ένας τεράστιος χώρος όπου όλες οι ζυθοποιίες του Μονάχου προσφέρουν μπύρα (του ενός λίτρου που κοστίζει γύρω στα 12 ευρώ) στους επισκέπτες σε χαρακτηριστικές σκηνές (Zelt) χωρητικότητας 3000 ατόμων, μέσα στις οποίες είναι σχεδόν αδύνατον να παραβρεθείς αν δεν έχεις κλείσει θεση ή δεν έχεις πρόσκληση.

Κάθε χρόνο, το επισκέπτονται γύρω στα 6 εκ επισκέπτες, που προέρχονται από όλα τα μέρη του κόσμου. Οι ντόπιοι συνηθίζουν να φορούν τις παραδοσιακές βαυαρικές ενδυμασίες.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου