news:

cover page: Belfry of Bruges

news: Once you have traveled, the voyage never ends, Pat Conroy


9 Μαρ 2020

Brussels

Οι Βρυξέλλες θεωρούνται το κέντρο της Ευρώπης γιατί εδώ παίρνοντι όλες οι αποφάσεις (θετικές ή αρνητικές) για την ενοποιημένη Ευρώπη. Μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Βρυξέλλες έχουν αποτελέσει ένα κύριο κέντρο των διεθνών πολιτικών δρώμενων. Το γεγονός ότι στην πόλη βρίσκονται οι έδρες των κυριότερων ευρωπαϊκών ιδρυμάτων, του ΝΑΤΟ κ.λπ., εξηγεί γιατί η πόλη έχει μετατραπεί σε μια πολύγλωσση έδρα αμέτρητων διεθνών οργανισμών, πολιτικών, διπλωματών και δημόσιων υπαλλήλων.


Οι Βρυξέλλες είναι γνωστές για την κουζίνα και τη γαστρονομία, καθώς και τα ιστορικά και αρχιτεκτονικά μνημεία της, μερικά από αυτά καταχωρούνται ως περιοχές παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Τα κυριότερα αξιοθέατα περιλαμβάνουν την ιστορική Grand Place, το Manneken Pis, το Atomium και πολιτιστικά ιδρύματα όπως η La Monnaie και τα Μουσεία Τέχνης και Ιστορίας. Είναι επίσης μια πρωτεύουσα των κόμικς. 


Γύρω στα 1000 μΧ, ο κόμης του Λουέν Λάμπερτ Ι έγινε κυρίαρχος των Βρυξελλών, παντρεύοντας την κόρη του Καρόλου. Λόγω της τοποθεσίας της σε μια σημαντική εμπορική διαδρομή μεταξύ Μπριζ, Γάνδης και της Κολωνίας, οι Βρυξέλλες έγιναν εμπορικό κέντρο ειδικευμένο στο εμπόριο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων. Περί το 1225 άρχισαν οι εργασίες στον καθεδρικό ναό του Αγίου Μιχαήλ αντικαθιστώντας μια παλαιότερη εκκλησία της Ρωμανικής εποχής.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου