news:

cover page: Belfry of Bruges

news: Once you have traveled, the voyage never ends, Pat Conroy


19 Νοε 2017

Corfu

Η Κέρκυρα είναι ένα από τα πλέον τουριστικά νησιά του Ιονίου Πελάγους. Τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής αντικατοπτρίζονται τις ημέρες του Πάσχα, εκεί όπου συρρέουν χιλιάδες επισκέπτες για το σπάσιμο της κανάτας.

Η Κέρκυρα αποκαλείται και Κορφού κατά παραφθορά του βυζαντινού της ονόματος Κορυφώ, από τις δύο κορυφές που φαίνονται καθώς πλησιάζει ο επισκέπτης στο νησί (οι ισχυρισμοί δεν συμφωνούν για το ποιές είναι οι κορυφές). Τώρα, αν αυτη η υπόθεση ευσταθεί, κρίνετέ το μόνοι σας. Εγώ νύπτω τας χείρας μου καθότι βλέπω υπερβολική αυτή την αιτιολόγηση. Το Corfu ταιριάζει περισσότερο στο γάλλο και στον άγγλο παρά το kerkyra που το προφέρει δύσκολα.


Μονή Βλαχέρνας και στο βάθος το Ποντικονήσι
Το ενετικό φρούριο που δεσπόζει στην άκρη της πόλης




Το Φρούριο της Κέρκυρας (Fortezza Vecchia) είναι χτισμένο πάνω σε μια βραχώδη χερσόνησο με δύο χαρακτηριστικούς λόφους και αποτελεί το ανατολικό άκρο της Πόλης. Μετά τον 6ο αιώνα η τοποθεσία οχυρώνεται και αποκτά τους πρώτους κατοίκους, που ήταν οι επιζήσαντες Κερκυραίοι μετά τις καταστροφές της αρχαίας Πόλης. Αργότερα, η Πόλη έχει διαμορφώσει περίπου τη σημερινή της μορφή και το Παλαιό Φρούριο μετατράπηκε σε στρατιωτικό χώρο.
Το φαληράκι......
..με τους ξεχωριστούς μεζέδες του..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου