news:

cover page: Belfry of Bruges

news: Once you have traveled, the voyage never ends, Pat Conroy


19 Νοε 2017

Wismar

Το Wismar είναι μια συμπαθητική πόλι και λιμάνι στο βορειότερο μέρος της Γερμανίας που ανήκει στο χανσεατικό ομόσπονδο κρατίδιο Mecklenburg-Vorpommern.Είναι μάλλον απομονωμένο καθότι απέχει 45 χιλιόμετρα από το Lübeck, ενω η απόσταση απο το Βερολίνο είναι περίπου 2 ώρες με το τρένο.

Βρέθηκα εκεί για να διδάξω Lighting design, σε μια πόλη με πολλα μεσαιωνικά χαρακτηριστικά και βεβαίως χανσεατικό ύφος, που το διατηρεί αναλλοίωτο στην πάροδο των χρόνων. Εκεί, λοπόν κάνουν εκθέσεις φωτισμού μέσα σε μεγαλοπρεπής χώρους και αναδεικνύουν την πόλη τους μέσα απο καλλιτεχνικά δρώμενα. Άλλωστε, το πανεπιστήμιο έχει ένα απο τα πιο ενεργά προγράμματα σπουδών στο σχεδιασμό φωτισμού, στηριζόμενο όχι σε θεωρία αλλά σε projects.
Ιστορικά, το Wismar εμφανίζεται το 12ο αιώνα.Σε διάφορες χρονικές στιγμές, το Wismar ήταν μέρος της Σουηδίας ή της Γερμανίας, αλλά τελικά κατέληξε στη δεύτερη το 1871.



Στην πόλη υπάρχουν πολλές συμπαθητικές μπυραρίες με χαρακτηριστικό γνώρισμα το χανσεατικό ύφος τους που θυμίζουν λιμάνι και προσφέρουν εξαιρετική μπύρα αλλά και άγριο σολωμό, που δεν μπορείς να τον βρεις εύκολα κάπου στη Μεσόγειο.
 






Φωτιστικό δρώμενο μέσα στην εκκλησία του St. Niklaus με ηλιακές αντανακλάσεις
πάνω σε μια συστάδα δίσκων CD... τόσο απλά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου